Boxer alsó vagy fecske alsónadrág – Hogyan válasszunk?

Boxer vagy fecske? A férfiak leggyakrabban-e két alsónadrág típus közül voksolnak valamelyikre. De hogyan válasszunk, hogy komfortos, a testalkathoz illeszkedő, a felsőruházattal összhangban lévő vagy az egyéniséghez, alkalomhoz megfelelő alsónadrágot viselhessük minden körülmények között? Mi az előnye a fecskének vagy éppen mi lehet a hátránya a boxer alsónak? Ha alaposabban megnézzük az egyes férfi alsók szabását, anyagát, jellemzőit, egyszerű lesz a választás!

Boxer vagy fecske alsónadrág

Óriási választék áll rendelkezésre, mikor az emberfia alsónadrágot keres, kétségkívül a két legelterjedtebb fazont választják a legtöbben, a fecskét vagy a boxert.

A férfi alsóneműk története az elsőként Egyiptomban megjelent ágyékkötőkig nyúlik vissza, bár az ókori görögök, rómaiak is viseltek alsóként funkcionáló ruhadarabokat (tóga), ezeket a test köré csavarták. A II. világháború után jelentek meg a ma ismert férfi alsónadrágok elődei a gazdasági fellendülés időszakában.

Napjainkra alapvető ruhadarab lett minden férfi életében, ráadásul az urak kedvükre válogathatnak az eltérő fazon, anyag, szín választék hihetetlen kavalkádjából.

A férfi boxerek elterjedését John Varvatos dizájner nevéhez kötik, aki a kilencvenes évek elején dobta piacra ezt a fazonú férfi alsót.  Az atlétika és a sport ihlette a megalkotásukat, szabásvonaluk pedig továbbra is piacvezető, töretlen népszerűségnek örvend!

A boxerek kényelmesek, lezserek, nem tapadnak a testhez. Nem akadályozzák a szabad mozgást, tökéletes komfortot biztosítanak és kiválóan szellőznek. Ha bővebb fazonúak, nem tartanak olyan stabilan, mint a klasszikus fecskék, ráadásul a száruk felgyűrődhez, éppen ezért szűk nadrág alá ezek kevésbé ajánlottak.

Férfi alsónadrág fajták

Többféle férfi alsónadrág fajta létezik, célszerű mindenkinek kitapasztalnia, melyik fazon számára az ideális. Ez a ruhadarab szinte állandóan a viselőjén van, akár alvásnál is előfordul, hogy pizsama helyett valaki boxer alsót használ. Nagyon fontos, hogy jó minőségűt vásároljunk, kényelmes legyen, illeszkedjen a stílusunkhoz és jól bírja a mindennapi használatot, mosást!

Ha a legjobb férfi alsónadrágot keressük, ne ijesszen el, ha az anyaga nem pamut! Ma már az extra nedvszívó lyocellből és a rugamas jerseyből is készülnek minőségi és tartós, funkcionális férfi alsók.

Férfi alsónadrág fajták
Férfi alsónadrág fajták – Boxer alsó

A férfi alsónadrágok típusait áttekintve látjuk, hogy a legnépszerűbbek és legelterjedtebbek a boxer alsó vagy a fecske alsónadrág. A boxerből létezik hosszabb szárú, rövidebb szárú, sportboxer, ezekből csípő és derékmagasságig érő változat is.

Boxer alsó

A boxer alsónadrágok napjaink legnépszerűbb férfi alsóneműi. Ennek oka, hogy sokféle anyagból, többféle szabással és mintával elérhetőek. Kiválóan teljesítenek sportolás közben, alváskor vagy éppen bármilyen napi tevékenység, munkavégzés közben. Fontos, hogy az egyéni igényeknek és a testalkathoz legyen választva a férfi boxer!

Gondoljunk csak bele, egy vaskosabb férfinak nem biztos, hogy kényelmes egy szűk szabású férfi boxeralsó, ami esetleg a combok belső oldalán dörzsölődik, esetleg a combokba bevág. Nekik előnyösebb lehet egy bővebb szárú boxer vagy akár a hagyományos férfi fecske alsónadrág!

Fecske alsónadrág

A klasszikus férfi fecske alsónadrágok szabásvonalának számos megkérdőjelezhetetlen előnye van. Kiválóan tartanak, kiemelik az adottságokat, nem szorítják a combot, lábat, funkcionálisak, komfortosak.

Aki sportol és szívesen megmutatná lábát, hasát, fenekét, a fecske alsó többet mutat, mint a boxer. Optikailag is hosszabb lábakra lehet szert tenni a fecske viselésével.

Ha választani kell, hogy boxer vagy fecske alsónadrág, mindig az egyéni elvárásokat, adottságokat és a viselője stílusát, öltözködési szokásait ajánlott először górcső alá venni.